Alltid sen? Her er hvordan jeg brøt den vanlige vanen i en uke

WebMD-funksjonen fra greatist

Av Locke Hughes

Jeg pleier å være type A i de fleste områder av livet mitt. Jeg hater å ha skitne retter i vasken; Jeg elsker å møte tidsfrister på jobben; Og jeg lager min seng (nesten) hver dag. Men når det kommer til punktlighet, er jeg absolutt mer type B.

Jeg kjører vanligvis ikke sent, men timer sent, men en solid fem til 10 minutter etter planen. Mine nære venner og familie driller meg om det. Mer enn en gang har noen fortalt meg en middag Reservasjonen var 15 minutter tidligere enn det egentlig var å unngå å miste bordet vårt, og mens jeg aldri savner et møte på jobben, er jeg heller aldri den første personen på kontoret.

Minst er jeg ikke alene: Forskning tyder på at 20 prosent av USAs befolkning er kronologisk sent. Og dessverre er det ikke lett å fikse. «De fleste kronisk sentlige mennesker virkelig misliker å være sent, men det er en overraskende vanskelig vane å overvinne, forteller tidskonsulent diana delonzor i Aldri være sent igjen . «Å fortelle en sen person å være i tide er litt som å fortelle en diett for å bare slutte å spise så mye.»

Saken er, jeg hater for sent. Det gjør meg mer engstelig enn jeg allerede er, og jeg vet at det ikke gir et flott inntrykk på andre. Jeg pleier å ende opp med å snakke om venner, «være der i 10, beklager!» Selv om jeg vet at det er ingen unnskyldning. Jeg føler meg alltid skyldig for å vise seg sent, om det er en lege-avtale eller en treningsklasse. Massevis av tidssugende hindringer (trafikkorker, faste underveier, lange linjer) som kan dukke opp uten varsel, slik at det hele tiden går sent, tar mine daglige stressnivåer opp en annen hakk.

Enda verre, sier eksperter å være konsekvent tøffe signaler noen er lett distrahert, uorganisert, selvsentrerte og generelt uhensigtsmessige. au.

Siden jeg ikke tror jeg har noen av de ovennevnte kvaliteter, bestemte jeg meg for nylig at det var på tide å få min tidshåndteringsevner i orden. I en uke forplikter jeg meg til å følge disse syv ekspertstøttede tipsene for å være et mer raskt (og fokusert, organisert og respektfullt) menneske.

7 tips for alltid å være i tide

en. Innrøm at du har et problem.

Det er fristende å redusere forsinkelsene dine, men det første trinnet for å være punktlig er å akseptere at du har et punktlighetsproblem, skriver marelisa fabrega, en selvvekst og produktivitetsblogger.

Mens mine nærmeste venner kjenner min skitne lille hemmelighet, viste en uformell meningsmåling at de fleste av mine kolleger ikke betraktet meg «sent» – som er fantastisk. Det de ikke vet er at jeg føler meg tett i brystet hver Morgen til jeg endelig setter meg ned på pulten min. Eller at jeg hopper over treningsøkter på morgenen fordi jeg ikke kommer ut av sengen. Eller at jeg har vært thisclose for å savne to flyreiser i år. Selv om min tardiness ikke var åpenbar for folk i mitt liv, hadde det blitt et problem for meg. Og jeg innrømmet endelig at det er noe jeg trenger å fikse.

2. Finn ut «hvorfor».

Alltid sen? Her er hvordan jeg brøt den vanlige vanen i en uke image 1

Det er flere grunner til at folk er vedvarende sent til festen, ifølge delonzor. Noen passer til den klassiske «absent-minded professor» arketypen: de er lett distrahert, feilplasserer bilnøkler, går seg vill eller helt glemmer avtaler.

Andre er adrenalin-junkier som elsker spenningen om å være forsinket for å ta et tog eller rushing pustfritt inn i et overfylt auditorium. Eller kanskje noen hevder sin makt («Jeg er en etterspurt, viktig person som alle andre kan vente på meg.»). En menneskelig adferdsekspert foreslår at noen kan være forsinkede fordi de føler seg skyldige i en annen handling – og å være sent gir dem muligheten til å be om unnskyldning for andre uoppløste synder.

Selv om disse lydene er ganske skummel, koker det meg egentlig til en falsk følelse av å være produktiv, eller hva noen eksperter kaller «enda et oppgave syndrom». Når jeg har et sted å være, føler jeg at jeg trenger å gjøre bare en siste ting før jeg går, noe som igjen får meg til å falle etter planen.

Doktors avtale om 30 minutter? Sikkert, la meg bare sende 10 e-postmeldinger før jeg reiser. Otte o’clock middag? OK, men jeg vil reorganisere min baderomsskap først. Tidlig trening? Vel, jeg vil virkelig kjøpe en kaffe på vei til treningsstudioet – det hjelper meg å presse hardere, ikke sant?

Bunnlinjen: Alle disse ikke-essensielle oppgaver var bare å gjøre meg sent, og hvis jeg noen gang ønsket å holde seg til en tidsplan, trengte jeg å kutte dem ut. Derfor nr. 3 …

3. Bare si «nei» til nonessential to-dos.

For å få slutt på dette siste øyeblikkestrykket, prøvde jeg å skille mellom oppgaver jeg absolutt må gjøre og oppgaver som kan vente. (Hint: de fleste kan vente.) Må jeg virkelig tømme oppvaskmaskinen før du går på jobb? Eller hente min renseri? Nei! Jeg gjorde meg selv Stopp hva uønsket oppdrag jeg gjorde da det var på tide å forlate leiligheten min eller til kontoret.

Forskning viser at folk som prøver å gjøre mer enn én ting om gangen (kjent som «polychronicity»), er mer sannsynlig å være sent på jobb. Så da jeg fant meg selv å rengjøre leiligheten før min morgen pendler eller overforplikter til planer om en kveld, stoppet jeg og tvang meg til å være mer realistisk om hva jeg kunne gjøre i den tidsrammen. Jeg avbrød selv planer med en venn en natt for å gi meg nok tid til å trene, slappe av hjemme og forberede meg på en tur.

En annen viktig timesuck? Min iphone. Mange ganger når jeg skal gå ut av døren, vil et nytt instagramvarsel eller en tekstmelding ringe til navnet mitt, og trekke meg inn i et sosialt media svart hull de neste 15 minuttene. Så jeg fokuserte også på å bli mer klar over å ikke sjekke det, til tross for allure av en opplyst skjerm. Jeg sier ikke at jeg er suddently en pro til å holde av min smarttelefon, men jeg ble bedre til å vente på å sjekke den bare hvis jeg er i tide. (Må du også bryte vanen? Her er en kul hack som kan hjelpe.)

4. Prep for suksess.

Det viser seg at mor hadde rett sammen. Vokser opp, hun insisterer på at jeg legger ut klærne mine neste dag på min andre dobbeltseng, og håper det vil kutte ned på den uendelige ventetiden for meg å gjøre meg klar til skolen neste morgen.

Så ved 27, reenacted jeg hennes råd: hver kveld, jeg plukket ut klærne mine for neste dag. Jeg satte nøklene, lommeboken og iphone på samme sted ved inngangsdøren, og jeg holdt også solbrillene og paraplyene der, så jeg var forberedt på noe slags vær. Et annet triks for å øke min morgenrutine? Jeg holdt Mine antrekk er så grunnleggende som mulig (tenk: jeans, enkle skjorter, og samme jakke og sko hver dag). Dette lagret meg massevis av tid og beslutningsprosesser på hektiske morgener.

Alltid sen? Her er hvordan jeg brøt den vanlige vanen i en uke image 2

5. Forvent det verste (og planlegg deretter).

Det høres kontraintuitivt, men når det gjelder å være punktlig, er det bedre ikke å være optimistisk. Som fabrega påpeker, «ting kommer ikke til å løpe jevnt 100 prosent av tiden.» Oversettelse: gi deg mye ekstra tid. Du vet aldri når det kan være t-baneforsinkelser eller konstruksjon på veiene (som den tiden da en seks-lane motorvei krympet til to på vei til flyplassen).

Jeg måtte definere nøyaktig hva det betyr å være «til tiden.» På et kontor hvor vi ikke har faste timer (jeg vet, heldig meg!) Bestemte jeg meg for å sette min starttid kl 9:45 for andre scenarier-middag med en venn, en trenings-klasse-min starttid ville være Noen få minutter før den faktiske hendelsen, som eksperter sier at du bør planlegge å ankomme tidlig i stedet for i tide.

Ukens største test? Fange to tog og en flytur. For toget bestemte jeg meg for å «til tiden» betydde å komme til stasjonen 30 minutter før toget ble planlagt å forlate. På flyplassen, betydde det å komme seg 90 minutter før flytidet mitt (i stedet for min vanlige 45). Ankommer tidlig i hvert scenario gjort reiser mye mindre stressende.

6. Bli ekte om timingen.

Jeg liker å tro google maps overestimerer tiden det tar å få steder: 1 7 minutter? Ja, rett-jeg går fort. Jeg kommer til å bli der i 10 år. (dette er aldri sant.) Jeg liker også å tro at jeg kan gjøre meg klar til jobb i 30 minutter, maks. (Falsk, igjen.) Og Den verste vane for alle? Tenker jeg må forlate huset mitt bare 90 minutter før flyet tar av.

Utvider disse aren’t bare mine fryktelige vaner. De er eksempler på et psykologisk fenomen kalt «planleggingsfeil». Forskning viser at folk har en tendens til å undervurdere hvor lang tid en oppgave vil gjøre dem til å fullføre, siden vi baserer våre spådommer på et altfor optimistisk syn på fortiden. Delonzor kaller det «magisk tenkning», noe som kronisk sent folk elsker å hengi seg til.

For å overvinne denne dårlige vanen måtte jeg lære om hvor lenge bestemte oppgaver faktisk tar. Kanskje Jeg kan gjøre meg klar til jobb på 30 minutter, men 40 er mye mer realistisk. Og sikkert, google maps sier at det tar 10 minutter å gå til den restauranten, men egentlig, det kommer til å ta 15. Jeg aksepterte endelig at jeg ikke kunne undergrave tiden ting tok. Jeg kom over min «altfor optimistiske «Tenker, kom på en ny tidsplan, og endte opp med å komme noen minutter tidlig nesten hvor som helst jeg gikk.

7. Bruk ventetid med omhu.

Å være forsinket er en fangst-22: selv om jeg blir bekymret for det, er jeg like engstelig for å ankomme steder tidlig, forlatt til mine egne (håndholdte) enheter mens de plutselig står alene. For å avhjelpe sistnevnte, foreslår eksperter å være forberedt på å vente. Som fabrega setter det, «ventetiden trenger ikke å være bortkastet tid».

Ta med en bok overalt hvor du går, forhåndsbelaste interessante artikler til lommeprogrammet, eller kjøp en podcastserie. (Og kom deg over å bekymre deg for hvordan du ser mens du venter alene – ingen merker deg!) Mens jeg aldri var ganske tidlig nok til å tilbringe kvalitetstid på denne uken, så jeg frem til å høre på en podcast på mine mer avslappede spaserturer til kontoret. Og venter på en treningsklasse å starte var mye mer behagelig å lese på telefonen min enn å sjelteløst bla gjennom instagram.

Takeaway

På ingen måte er jeg plutselig en produktivitetsprofil. Men etter en uke etter å ha fulgt disse tipsene, kan jeg ikke se meg selv gå tilbake til mine gamle, tidspressede måter. Dette eksperimentet fikk meg til å innse at det er mulig – uten mye anstrengelse i det hele tatt – å føle seg mer i kontroll og mindre Engstelig på en gitt dag. Jeg følte meg også mye mer som en ansvarlig voksen når jeg konsekvent viste meg på tide for alle mine forpliktelser, personlig og profesjonell.

Tilfelle i punkt: For en måned siden, var jeg i en drosje til togstasjonen, på vei til et bryllup utenfor byen. Jeg har vært rushing å pakke, og jeg dro senere enn jeg hadde tenkt. Trafikken ble sittende fast og minuttene gikk forbi, så jeg snakket med vennene mine, jeg skulle møtes for å si at jeg kanskje ikke skulle gjøre toget uten meg hvis det var det. Satt i den drosjen, følte jeg trist, dum og lat (selv om jeg gjorde det, med bare ett minutt til overs).

I motsetning til, før en annen togtur denne helgen, ble jeg helt forberedt natten før. Jeg forlot leiligheten min rettidig (med noen ekstra minutter som buffer) og kom til stasjonen og følte seg rolig, samlet og til og med avslappet. Jeg møtte min venn, tok en iskrem, kjøpte min billett og vendte seg gjennom et magasin som jeg ventet på toget. Det er ingen tvil om hvilken erfaring jeg vil gjenta hver gang herfra videre.

Beslektet innhold på greatist.com

  • Jeg prøvde å være en morgenperson i 30 dager. Her er det som virket (og hva gjorde det ikke)
  • Abs trening: mest effektive kjernen beveger seg å gjøre på treningsstudioet
  • Kyllingbrystoppskrifter: 60 måter å krydre kjedelig fjærfe
  • Skriv ut
  • WhatsApp
  • Tweet
Scroll to Top