Anthony bourdain retter på mat og helse

I tv-showet, «ingen reservasjoner», spiser du fryktelig din vei over hele verden. Har du noen gang skrudd ned noen mat hvor som helst?

Jeg har ennå ikke skrudd ned mat. hvor som helst. Jeg prøver veldig hardt å være en god og takknemlig og takknemlig gjest. Sjansene er at kulturen der jeg spiser har gjort det lengre og bedre enn meg. Jeg anser meg selv heldig å være der, og prøve å handle tilsvarende.

Din første bok, «kjøkken konfidensiell», endret å spise ute i Amerika ved å gi råd til restaurantgjerne å aldri bestille fisk på mandag hvis de nyter fersk fisk eller bestiller biff godt gjort hvis de foretrekker uberørt kjøtt. Hva mer kan du gi oss råd når det gjelder innsiden av smart ordre mens du spiser ute?

Det er mye bedre nå – med fiskemarkeder, med kvaliteten på matbehandlingen generelt – og utsiktene til et restaurantmåltid. Det er en følelse av stolthet og hevet forventninger i kjøkken nå som ikke eksisterte da jeg startet. Spis på travle steder med en meny som er tett fokusert med en ekte identitet – noe som betyr at de vet hva de er gode til og ikke prøver å være alt for alle – og det blir bra. Spesialisering, et travelt sted, en synlig følelse av stolthet er gode ting å lete etter. Et sakte sted med en stor meny eller «halv pris» tilbud eller alt du kan spise? Ikke så bra.

Hvor mange ganger har du fått matforgiftning?

Bare noen få. Ingenting for alvorlig. Mitt mannskap – hvem er mer forsiktig og masete om gatemat, blir syk oftere – nesten uavhengig av hotellbuffé eller vestlig virksomhet.

Hva er nei. En magesekret ting du har spist og levd for å fortelle historien? Og er det noen hverdags amerikansk mat du ikke kan mage?

Lett grillet warthog endetarm. Jeg unngår amerikansk fastfood når jeg kan. Jeg aldri spiser kylling mcnuggets.

Hva er din sunneste vane?

Reading.

Anthony bourdain retter på mat og helse image 1

Ditt verste?

alkohol.

Lag du nyttårs oppløsninger, kulinarisk eller på annen måte?

Ingen oppløsninger. Jeg er realistisk

Har du en skyldig mat?

KFCs makaroni og ost. Jeg er så skamfull.

Hva slags mat vokste du opp med å spise?

Moren min var en god kokk med et lite, men veldig anstendig repertoar av franske og amerikanske klassikere. Vi spiste på ganske eventyrlystne restauranter for tiden: kinesisk, japansk, svensk. Og selvfølgelig tilbrakte jeg somre i Frankrike, spiste klassisk bistro og brasserie og hjemmelaget mat.

Hva er din middag til å overraske middagsmiddag?

Du gjør en stor feil hvis du tror du kan få en overraskelsesmiddag av meg. Kjøleskapet mitt er tomt. Vi går ut på middag – eller kaller ut pizza. Jeg er en ny yorker!

Anthony bourdain retter på mat og helse image 2

Hvilken sykdom eller tilstand ønsker du mest å se utryddet i livet ditt og hvorfor?

Vel, unntatt AIDS, brystkreft, de åpenbare svarene … Jeg synes det er skandaløst frekvensen av morbid fedme og type 2 diabetes blant barn i dette landet.

Hvis du kunne spise bare en type mat for resten av livet ditt, hva ville det være?

Japansk.

Hva er den verste kulinariske trenden du har sett i din karriere?

Fusion. Og molekylær gastronomi. [Spansk stjerne kokk av el bulli berømmelse] ferran adrià er et geni. Sjansene er at fyren imiterer ham er ikke. Så langt som fusjon, ville jeg oftere enn ikke spise ekte thai heller enn falsk thai.

Du ble en far i april 2007. Hvordan har denne erfaringen endret synspunkter om din egen helse og helsen til planeten?

Jeg prøver å mate min datter sunne ting – så hun har muligheten til senere å gjøre sine egne valg. Jeg slutte å røyke for henne. Fordi jeg åpenbart ikke kan røyke rundt henne. Og fordi – mens jeg døde tidlig var en gang min egen prerogative – føler jeg nå en forpliktelse som en 51-årig ny far, som i hvert fall prøver å være rundt henne litt lenger. utover det? Min følelse er at du er alene.

Hvordan slapper du av og lades opp fra din globetrotting?

En strand, et palme, en bunke med bøker og en øl.

Opprinnelig publisert i januar / februar 2008 utgaven av WebMD bladet.

  • Skriv ut
  • WhatsApp
  • Tweet
Scroll to Top